Ako sa k nám naše Produkty dostali?

Caffe Mulino

Káva, ktorú pripravujeme nám a našim priateľom už roky. Asi desať….
Kávu sme kupovali len pre vlastnú potrebu. Časom, ale počet kupovaných káv stúpal, pretože kávu si od nás priatelia niesli aj domov, v podobe celých balení. Keď množstvo nakúpenej kávy začalo predstavovať spotrebu malej kaviarne a známi volali s otázkou: “Máte ešte?”,  tak vznikla myšlienka otvoriť si vlastnú kaviareň. Sme typy kávičkárov, ktorí chceme vidieť v šálke pravé talianske espresso. Nie vždy sa nám to, ale po objednaní espressa podarí. Preto sme sa rozhodli otvoriť si vlastnú kaviareň, kde vždy podáme kávu podľa našich predstáv.
Podnik v Piešťanoch sa volá Mlynček. Prečo Mlynček? To každý pochopí, keď navštívi priestor našej kaviarne…

Takto vyzerá naše espresso. Ako vyzerá, tak aj chutí.

Neolea

Neolea patrí k tomu najlepšiemu, čo sme na našich cestách objavili. Našou srdcovou destináciou sa stal grécky ostrov Korfu, kam sa opakovane radi vraciame. Tu sme mali možnosť spoznať a ochutnať extra panenský olivový olej Neolea. Očaril nás natoľko, že sme ho zaradili k naším TOP produktom. Každého milovníka olivového oleja určite presvedčí svojou neskutočne lahodnou a sviežou chuťou. Jedná sa o olivový olej najvyššej kvality superior. Je balený v elegantných  bielych fľašiach so zátkou z pravého olivového dreva.
Postupne budeme pridávať aj ďalšie z našich TOP produktov, na ktorých momentálne pracujeme… Všetko budeme v našej kaviarni používať pri príprave našich dobrôt pre Vás. Samozrejme budete môcť všetko u nás ochutnať aj fyzicky zakúpiť, prípadne objednávku z webu vyzdvihnúť.
Teším sa na všetko, čo nás čaká a aj nato, čo nás neminie. Vytvárame pre vás príjemné miesto, kde urobíme všetko preto, aby ste sa u nás cítili čo najlepšie a radi sa k nám vracali.

Ovčie produkty

100% ovčí jogurt sa stal povinnou výbavou v našej chladničke, odkedy sme sa venovali úprave jedálnička. Jeme ho v podstate denne. Dlho sme hľadali ten, ktorý bude chutiť najlepšie. Skúšali sme veľa výrobcov, ale vždy tam bolo nejaké ale. Jeden bol veľmi cítiť po ? a zjesť ho bolo takmer nemožné. Druhý sa raz zjesť dal a inokedy nie, veľké rozdieli v chuti. Další bol veľmi hrudkový a nie príliš vábnej konzistencie. Hlavným problémom bolo, ale vôbec ovčí jogurt kúpiť. A keď sme niekde našli, s nadšením sme kúpili akýkoľvek a hovorili si, tento už bude určite dobrý. Nestalo sa tak… Keď už sme to takmer vzdali, tak sme ho objavili !!! Najlepší ovčí jogurt aký sme kedy jedli ! Hustý, krémovy, lahodný v šiestich variantách, z ktorých si každý vyberie. Po zjedení jedného jogurtu, ktorý má 190g je človek veľmi sýty. A ešte k tomu zabalený v sklenom poháriku, ktorý sa dá ďalej použiť. Vtedy sa uzavrel začarovaný kruh hľadania dobrého ovčieho jogurtu, pretože my sme našli ten najlepší a slovenský!
Potom sme zistili čo všetko ešte výrobca z ovčieho mlieka ponúka. Máme výbornú bryndzu, ktorá je naozaj iba z ovčieho mlieka. Nie každá bryndza toto môže o sebe povedať. Nájdete u nás ovčie syry, pareničky údené a neúdené, nite, slané a bylinkové syry do šalátov, ale aj žinčicu.
Sme radi, že ešte existujú chovatelia, ktorý sa venujú takýmto ? chovom a reprezentujú Slovensko s takto kvalitnými produktmi.

 

Ovčie mlieko výhody:

Oproti kravskému mlieku je hustejšie, výživnejšie, obsahuje dvojnásobok bielkovín, tuku, vitamínov B-komplexu, vitamínov rozpustných v tukoch i minerálnych živín. Ovčie mlieko navyše obsahuje látky s antimikróbnymi a protinádorovými účinkami.
Ovčie mlieko aj výrobky z neho sú drahšie ako kravské, pretože ovčieho mlieka je podstatne menej. Zatiaľ kým jedna krava nadojí zhruba 20 litrov mlieka, ovca ho dá 2,5 deci. Liter ovčieho mlieka je približne trojnásobne drahší v porovnaní s kravským.
Výhoda ovčieho mlieka a výrobkov z neho však spočíva predovšetkým v niečom inom. Obsah vitamínu B3, C a D (bez ,,déčka” sa vápnik nezabuduje do kostí) je tu dokonca päťkrát väčší ako v kravskom mlieku. Pre ľudí, ktorí majú obavy z rednutia kostí, je iste zaujímavá informácia, že ovčie mlieko má dvakrát toľko vápnika ako kravské. Z tohto hľadiska je však úplne bezkonkurenčná bryndza. Zatiaľ čo kravské mlieko a jogurty obsahujú približne 120 mg vápnika v 100 gramoch výrobku, bryndza ho má až 650 mg! Čo sa týka bryndze, tradičná bryndza sa vyrába bez akéhokoľvek tepelného spracovania (v tomto získala oficiálnu hygienickú výnimku) a považuje sa dokonca za funkčnú potravinu – čiže prospievajúcu ľudskému zdraviu. Nepasterizovanú stopercentnú ovčiu bryndzu vyrábajú len niektoré menšie bryndziarne a salaše. Mnohí veľkovýrobcovia do nej pridávajú kravský syr (najmä v zime, keď je nedostatok ovčieho mlieka), pričom bryndza by mala obsahovať minimálne 50 % podiel ovčieho syra. Termizovaná bryndza vyrobená zo zmesi pasterizovaného ovčieho a kravského mlieka má s tradičnou živou bryndzou a jej blahodarnými účinkami spoločné naozaj iba pomenovanie.

 

Tuk áno, ale len dobrý!

Ovčie mlieko obsahuje takmer dvakrát toľko tuku v porovnaní s kravským, a to je fakt, ktorého sa obávajú ľudia so zvýšeným cholesterolom či sklonom k obezite. Ovčí tuk má však podstatne priaznivejšie zloženie mastných kyselín ako kravský. Z 12 mastných kyselín sa len tri podieľajú na zvýšenej tvorbe cholesterolu či tvorbe aterogénnych plakov (známe kôrnatenie ciev). Zjednodušiť sa to dá na informáciu, že tuky v ovčom mlieku obsahujú viac mastných kyselín, ktoré netvoria obávaný zlý cholesterol.
Ovčie mlieko navyše obsahuje omnoho viac CLA ako kravské mlieko. Ide o tzv. konjugovanú linolovú kyselinu, ktorá sa cení pre jej odtučňovacie, protirakovinové a protisklerotické účinky. Často sa predáva vo forme doplnkov výživy v kapsuliach, pritom v období, keď sa ovce pasú (to začne byť aktuálne zas na jar), môže obsahovať ovčie mlieko až päťkrát viac CLA ako kravské. Vo vymenúvaní výhod ovčieho mlieka by sa dalo ešte dlho pokračovať.
Laktoferínu je v porovnaní s kravským mliekom v tom ovčom až 10-násobok. Je to známy prenášač železa, ale má aj antimikrobiálne a protirakovinové účinky, navyše má pozitívny vplyv na imunitný systém. Mliečna bielkovina laktoferín sa dokonca predáva aj v tabletách doplnku výživy určeného na akné. Tým, že vychytáva železo, ,,vyhladuje” baktérie žijúce v zapálených vyrážkach.

Tak čo, ešte stále váhate či ovčí jogurt stojí za vyskúšanie?