Pražiareň

Našu kávu špeciálne pre nás praží talianska rodinná pražiareň s vyše 50 ročnou tradíciou. Má sídlo v oblasti Ligúria v severnom Taliansku.
Zrná sú pražené tradičnou talianskou metódou a okamžite po pražení uzavreté v obaloch so špeciálnou atmosférou. Oxidácia a vlhkosť nemajú šancu.
Firma prináša špičkovú kvalitu kávových zŕn s cieľom dosiahnuť správnu chuť, vôňu a cremu vo všetkých kávových zmesiach. To je základ pre skutočnú taliansku kávu, ktorá je ideálna pre espresso a mliečne nápoje, ako je cappuccino a latte.

Káva Arabica alebo Robusta?

Na trhu nájdete predovšetkým dva hlavné druhy – káva arabica a káva robusta. Každá z nich ponúka niečo iné. Arabica má podlhovastý tvar a zrnko je hladšie. Typická je pre ňu intenzívna vôňa a jemnejšia chuť. Obsahuje menej kofeínu a je drahšia.
Robusta obsahuje približne dvojnásobok kofeínu a zároveň aj dvojnásobok antioxidantov. Práve prítomnosť kofeínu jej dodáva výrazne horkú chuť a tiež vás skôr postaví na nohy. Čistá robusta je však pre väčšinu až príliš silná.
Najviac predávané kávy sú takzvané zmesi alebo blendy. Tvorí ich väčšinou podiel arabiky a robusty. Najlepšími znalcami týchto káv sú práve Taliani. Môžeme povedať, že existujú tri základné línie zmesových káv. Zmes stopercentných arabík, často ide o najdrahšie kávy v ponuke, ďalej exkluzívne kávy s veľmi malým podielom kvalitnej robusty. No a nakoniec tradičné talianske zlaté zmesi s podielom arabiky asi 70%. Ak ste už investovali značné peniaze do kúpy kávovaru, nemali by ste šetriť na kvalite kávy.
Kávu si vyberajte podľa toho, čo od nej očakávate. Veľmi obľúbená je kombinácia arabici a robusty čo presne predstavuje Mulino Dolce Sette.

Niečo o káve…

Medzi najviac zastúpenými látkami v káve nájdeme minerály ako draslík, vápnik, horčík, fosfáty a sulfáty. Predovštkým draslík predstavuje 40% z tejto rodiny prvkov a je kompletne extrahovaný počas prípravy kávy, takže sa nachádza v šálke. Káva obsahuje aj tuky a vosky, ktoré pri príprave nápoja zachytí filter, nezávisle od toho, aký filter sa používa. Káva taktiež obsahuje uhlovodíky a proteíny. Avšak najdôležitejšou zložkou, či už pre koncentráciu alebo jej kvalitu, ostáva kofeín. Pri izbovej teplote je kofeín pevná hmota bielej farby bez pachu s horkastou chuťou. Po konzumácii je táto látka veľmi rýchlo absorbovaná žalúdkom a začiatkom tenkého čreva. Keďže pôsobí na synapsy, má povzbudzujúci vplyv na náladu a na centrálny nervový systém, a má aj kardiostimulačné účinky. Kofeín sa tiež používa vo farmaceutickom priemysle proti migréne, a vďaka svojmu lipolitickému a termogenickému pôsobeniu aj v kozmetike, ako pomocná látka proti celulitíde.

Latest From Our Blog

Quisque vulputate massa nec feugiat fringilla. Fusce at euismod augue. Maecenas quis leo id lectus vestibulum interdum.

Neboli nájdené žiadne výsledky

Požadovaná stránka nebola nájdená. Skúste spresniť vaše hľadanie, alebo použite navigáciu na vrchu stránky.

Come on In!

Weekdays

08PM -12AM

Weekends

12 PM – 02 AM

Contact

Phone

+(000) 111 222 333

Mail

address@domain.com

Address

543 TN, doula street
NY, New York